sobota 16. februára 2013

Tvarohové pagáčiky

Aby nebolo všetko stále len z cukru, čokolády a ovocia, pridávam pre zmenu recept na niečo slané, čo z mojej skúsenosti ocenili väčšinou najmä muži. Či už sa jedná o párty, raňajky alebo posedenie pri telke sú veľmi nebezpečné, pretože sú maličké, neskutočne dobré a veľmi rýchlo zmiznú:)
Prikladám recept na cca 60 pagáčikov.


Tvarohové pagáčiky
Potrebujeme
-290g hladkej múky
-250g hrudkovitého tvarohu
-250g masla
-200g kyslej smotany
-1,5 PL lyžice morskej soli
-1 žĺtko

+ rozšľahané vajíčko na potretie, rasca

Postup

Všetky ingrediencie spolu zmiešame a vytvoríme kompaktné cesto, ktoré odložíme minimálne na hodinu do chladničky. Ja si ho pripravím aj deň/dva vopred aby som pagáčiky mala vždy čerstvé, keď na ne príde chuť. Trúbu predhrejeme na 180˚C. Cesto vyberieme z chladničky, necháme chvíľku zmäknúť pri izbovej teplote a vyvaľkáme na hladkou múkou posypanej pracovnej doske na hrúbku cca 1 cm. Následne pohárom s úzkym hrdlom alebo kruhovým vykrajovátkom s priemerom asi 4 cm vykrajujeme pagáčiky a ukladáme vedľa seba na plech vyložený pečiacim papierom. V menšej miske alebo poháriku rozšľaháme vidličkou vajíčko, ponatierame štetcom surové pagáčiky a posypeme ich rascou (množstvo nechám už na vás, ja jej dávam naozaj veľmi veľa). Pečieme cca 15-20 minút. Mali by sa nám dvihnúť a na povrchu upiecť dohneda(viď obrázok).

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára