utorok 26. februára 2013

Mini Apple Pies

Pre tentokrát som si urobila jablkový koláčik upečený priamo pre seba na mieru, pretože milujem jablká v kombinácii so škoricou, vlašskými orechami a po tejto skúsenosti už aj s ovsenými vločkami. Recept na malé a veľmi chutné jabĺčkové koláčiky, ktoré najlepšie chutia ešte teplé so šľahačkou:)


Mini Apple Pies
Potrebujeme

na cesto:
-80g hladkej múky
-60g masla
-1 PL krupicového cukru
-štipka soli
-3 PL vody

na plnku:
-3 veľké jablká
-3 PL škoricového cukru
-2 PL masla
-1 PL citrónovej šťavy
-3 lyžice pomletých vlašských orechov
-štipka muškátového orieška

na posýpku:
-50g ovsených vločiek
-40g masla
-10g hnedého cukru

Postup

Z hore uvedených ingrediencii si vypracujeme cesto (pokiaľ by sa nechcelo spojiť a bolo by príliš suché, dolejeme ešte vodu), zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme aspoň na hodinku do chladničky.
Zatiaľ si škrabkou na zemiaky ošúpeme jablká, odstránime jaderníky a nakrájame na malé kocky. Tie zmiešame s citrónovou šťavou, rozpusteným maslom, škoricovým cukrom, muškátovým orieškom a vlašskými orechmi. Jablkovú plnku zatiaľ odložíme do chladničky.
Na ovsenú posýpku zmiešame ovsené vločky s rozpusteným maslom a hnedým cukrom.
Po hodine vyberieme cesto a rozdelíme na dve časti, ktoré vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske. Cestom vyplníme maslom vymazané zapekacie formičky s priemerom 9 cm, vložíme do nich jablkovú plnku (musí jej byť viac ako sa do formičky zmestí, pretože po upečení sa jablká scvrknú a plnka mierne padne) a posypeme ovsenou posýpkou. Ak nám ešte ostalo cesto, môžeme formičkami na medovníčky vykrojiť rôzne tvary a položiť na koláčiky. Zakryjeme alobalom a pečieme pri 180°C asi 20 minút. Odstránime alobal a ešte 20minút dozlata dopečieme. Keď už koláčiky nie sú také horúce, vyklopíme ich na tanierik a papáme:)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára