Slaninkový Quiche Lorraine
Recept na typické francúzske slané mini koláčiky vhodné na obed alebo večeru, či už doma alebo do kabelky na cestu. Keďže sa jedia studené, robievam si ich, keď idem na celý deň preč a nemám istý obed.Uverejňujem recept na 3 mini Quiche alebo 1 veľký.
![]() |
Slaninkový Quiche Lorraine |
na cesto:
-300g hladkej múky
-80g najemno nastrúhaného parmezánu
-150g nastrúhaného masla
-1 lyžička morskej soli
-1 vajce
-1 lyžica studeného mlieka
na plnku:
-125g slaninky (v Lidli predávajú dvojbalenie už nakrájanej)
-1/2 väčšej cibule
-1 balenie bryndze
-180ml kyslej smotany
-180ml sladkej smotany
-1 vajce
-soľ, korenie
Postup

Najlepšie deň vopred si vypracujeme z uvedených ingrediencii cesto, zabalíme ho do potravinárskej fólie a uložíme do chladničky.

Cesto vyberieme z chladničky aby nám trošku zmäklo a dalo sa s ním pracovať.
Na olivovom oleji si krátko osmažíme nakrájanú cibuľku a pridáme slaninku. Opekáme, kým sa zo slaniny vytopí trošku masti a zmenší svoj objem. Mala by byť trošku chrumkavá, ale nie spečená. Necháme vychladnúť.
Trúbu predhrejeme na 170°C. Cesto si rozvaľkáme a vyložíme ním formy na Quiche. Okraje prejdeme valčekom aby sa nám oddelilo prevýsajúce cesto, dno poprepichujeme vidličkou, zakryjeme alobalom a nasypeme na neho suché fazule. Pečieme 10 minút, následne odstránime fazule a dopečieme ešte 5 minút.
Na slané korpusy položíme slaninku (necháme si ešte nejakú navrch) a bryndzu, nalejeme Créme Fraiche a na vrch rozmiestnime ešte trošku slaninky a okoreníme. Pečieme 15-20 minút, keď sa plnka zdvihne, nebude sa triasť a trošku zhnedne. Vtedy Quiche vyberieme z trúby. Necháme vychladnúť a skladujeme v chladničke.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára