Bezlepkový kokosový koláč
Zdravý, bezlepkový a bezlaktózový dezert, no napriek tomu výborný a ešte aj krásne vyzerá:)Inšpirácia: Jednoduché a chutné zdravé jedlo, Slovart 2014
Bezlepkový kokosový koláč |
Potrebujeme
korpus:
-100g mletých mandlí
-70g kakaa
-50ml plnotučného kokosového mlieka (v plechovke)
-30g kokosového oleja
-80g kokosového cukru
-2 vajcia
-1/2 ČL vanilkových zrniečok (cca z 1/2 vanilkového lusku)
-štipka soli
-1 ČL citrónovej šťavy
kokosová plnka:
-90g mletého kokosu
-30g mletých mandlí
-45g kokosového oleja
-1,5 PL agave sirupu
-60ml plnotučného kokosového mlieka
čokoládová poleva:
-100ml plnotučného kokosového mlieka
-100g kvalitnej horkej čokolády
- kokosové a mandlové lupienky na ozdobu
Postup
Vyhrejeme si teplovzdušnú rúru na 180°C a vymažeme si 22cm tortovú formu kokosovým olejom. V miske zmiešame všetky suché ingrediencie na korpus. V druhej miske zmiešame mlieko, olej vajíčka a citrónovú šťavu a jej obsah prelejeme do prvej misky, pridáme vanilkové zrniečka, zmiešame a premiestnime do tortovej formy. Pečieme cca 20 minút a necháme vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme kokosovú plnku. Zmiešame všetky ingrediencie a zmes rovnomerne natrieme na vychladnutý korpus. V menšom hrnci zahrievame kokosové mlieko s čokoládou dokým sa celá nerozpustí. Čokoládovú polevu nalejeme na kokosovú plnku a posypeme kokosovými a mandlovými lupienkami. Necháme stuhnúť v chladničke a podávame chladené.
#foodporn!
OdpovedaťOdstrániť