streda 20. marca 2013

Zasnežený jablkovo-čučoriedkový koláčik


Zasnežený jablkovo-čučoriedkový koláčik

Potrebujeme

na cesto:
-125g hladkej múky
-60g masla
-60g práškového cukru
-1 vajce


na plnku:
-6 jabĺk
-2 hrste čučoriedok
-asi 200g jablkového pyré
-2 PL škoricový cukor
-citrónová kôra z 1 citróna

na sneh:
-4 bielka
-50g práškový cukor

Postup

V kuchynskom robote zamiesime z ingrediencií cesto a uložíme ho do chladničky aby stuhlo (cca 30 minút). Medzitým si kuchynskou škrabkou na zeleninu ošúpeme jablká a postrúhame ich na hrubom strúhadle. Primiešame jablkové pyré, cukor, čučoriedky a nastrúhame citrónovú kôru.
Cesto vyberieme z chladničky, vyvaľkáme ho na pomúčenej pracovnej doske a vyložíme ním zapekaciu nádobu. Vyložíme ju alobalom, nasypeme na neho suché fazule a pečieme vo vyhriatej trúbe na 170˚C 10 minút. Následne vyberieme fazule aj s alobalom a dopečieme ešte 5 minút.
Na korpus rovnomerne uložíme jablkovú zmes a zarovnáme. Z bielok a štipky soli si vyšľaháme tuhý sneh a postupne prisypávame cukor. Vytvorí sa nám lesklý sneh, ktorý vylejeme na jablká a pekne naaranžujeme:)
Koláčik pečieme asi 20-25 minút dohneda tak, aby sneh na povrchu bol tvrdý a vo vnútri mäkký, ale nie surový. Vyberieme a môžme papať ešte teplé:)

1 komentár:

  1. Další božský foodblog? Ach jo, já už nemuzu proste objevovat dalsi, nebudu nakonec delat nic jinyho! :D Je to nadhera, mas tu krasne recepty a super fotky, dalsi skvela inspirace! :)

    OdpovedaťOdstrániť