utorok 20. novembra 2012

Šťavnatý makovec s ríbezľovým džemom

Tento koláč je špecifický tým, že aj napriek tomu, že je veľmi jednoduchý, je naozaj výborný, a preto sa ľudovo nazýva aj koláč lenivej ženy. Dáva sa do neho nemletý mak, ktorý veľmi príjemne chrumká medzi zubami. K príprave nepotrebujete ani váhu, pretože ingrediencie sa merajú pomocou hrnčeka a všetko sa len dokopy v mixéri premieša a nechá piecť. Výsledok je nečakane veľmi pozitívny a dokonca vydrží aj dlho v chladničke:)
Šťavnatý makovec s ríbezľovým džemom
1/2 plechu
Potrebujeme

-2 hrnčeky polohrubej múky
-2,5 hrnčeka kryštálového cukru
-2 hrnčeky čerstvého plnotučného mlieka
-1,5 hrnčeka nemletého maku
-1 hrnček rastlinného oleja
-3 celé vajcia
-1 prášok do pečiva

-ríbezľový džem
-200g horkej čokolády

Postup

Ako som už povedala všetky suroviny jednoducho zmiešame v kuchynskom robote a vylejeme na maslom vymastený a hrubou múkou vysypaný plech. Pečieme pri 170°C asi 35-40 minút. Treba skúšať špajlou či už je aj vnútri dosť dopečený a nelepí sa na ňu cesto. Počkáme kým vychladne a natrieme na neho poriadnu vrstvu ríbezľového džemu. Rovnomerne na neho nalejeme vo vodnom kúpeli roztopenú horkú čokoládu. Ak v strede cesto napučí a povrch je nerovnomerný, možeme ho kľudne odrezať a zarovnať. Džem s čokoládou tieto miesta následne zakryjú:)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára