Horúce čokoládové suflé
Patrí k mojim prvým receptom a jednoznačne aj k najobľúbenejším. Suflé je rýchle, nedá sa na ňom nič pokaziť a čo sa chuti týka, obsadila by som ním zo všetkých čokoládových dezertov bez váhania prvé miesto. Konzumuje sa ihneď po vybratí z trúby, ešte teplé, pretože sa vo vnútri skrýva úžasná horúca čokoláda...Suflé podávam spolu s ľadovou vanilkovou zmrzlinou a čerstvými malinami. Naozaj nezabudnuteľný čokoládový zážitok:)Horúce čokoládové suflé |
na 2 porcie
Potrebujeme
-75g masla
-75g horkej čokolády
-1/4 čajovej lyžičky mletej škorice
-1/2 lyžička vanilkový extrakt
-1 vajce
-1 lyžica polohrubej múky
-20g hnedého kryštálového cukru
Postup
Vo vodnom kúpeli roztopíme a zmiešame maslo, čokoládu, škoricu a vanilkový extrakt. V inej miske jemne vyšľaháme vajce s cukrom a múkou a prilejeme vychladnutú čokoládovú zmes z vodného kúpeľu. Nalejeme do dvoch menších misiek alebo 3 papierových košíčkov na muffiny a pečieme cca 7 minút pri 180°C. Podávame horúce v kombinácii so zmrzlinou a malinami. Mňaaaaam!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára