štvrtok 22. novembra 2012

Horúce čokoládové suflé

Patrí k mojim prvým receptom a jednoznačne aj k najobľúbenejším. Suflé je rýchle, nedá sa na ňom nič pokaziť a čo sa chuti týka, obsadila by som ním zo všetkých čokoládových dezertov bez váhania prvé miesto. Konzumuje sa ihneď po vybratí z trúby, ešte teplé, pretože sa vo vnútri skrýva úžasná horúca čokoláda...Suflé podávam spolu s ľadovou vanilkovou zmrzlinou a čerstvými malinami. Naozaj nezabudnuteľný čokoládový zážitok:)


Horúce čokoládové suflé

na 2 porcie
Potrebujeme

-75g masla
-75g horkej čokolády
-1/4 čajovej lyžičky mletej škorice
-1/2 lyžička vanilkový extrakt
-1 vajce
-1 lyžica polohrubej múky
-20g hnedého kryštálového cukru

Postup



Vo vodnom kúpeli roztopíme a zmiešame maslo, čokoládu, škoricu a vanilkový extrakt. V inej miske jemne vyšľaháme vajce s cukrom a múkou a prilejeme vychladnutú čokoládovú zmes z vodného kúpeľu. Nalejeme do dvoch menších misiek alebo 3 papierových košíčkov na muffiny a pečieme cca 7 minút pri 180°C. Podávame horúce v kombinácii so zmrzlinou a malinami. Mňaaaaam!


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára