Panna cotta s ovocím
Asi najjednoduchší dezert aký poznám a najmä v lete vie byť neskutočne osviežujúci. Určite stojí za vyskúšanie. Mňam!:)![]() |
Panna cotta s ovocím |
Potrebujeme
-50ml plnotučného mlieka

-40g cukru
-1/2 vanilkového struku (alebo vanilkový cukor)
-2 plátky želatiny
-drobné ovocie (jahody, maliny, čučoriedky...)
-kvalitnú bielu čokoládu
Postup
Želatinu dáme na 2 minúty napučať do studenej vody. V menšom hrnci začneme zohrievať mlieko, smotanu, cukor a vanilkové zrniečka (alebo cukor). Tesne pred tým ako začne zmes vrieť ju odstavíme z ohňa a primiešame napučanú želatinu. Nalejeme do piatich misiek, necháme vychladnúť a stuhnúť v chladničke. Podávame vychladené s ovocím a hoblinkami bielej čokolády.
Dovolila som si primiešať rozmixovane jahody,preto je asi potrebné dať 3 platy želatíny. Jahody milujem, preto som to chcela vyskúšať. Podľa nás, oplatilo sa.
OdpovedaťOdstrániťVýsledná chuť bola vynikajúca.Dakujem Katka,vaša tvorba si zaslúži veľkú pochvalu,