pondelok 28. apríla 2014

Bezlepkové banánové muffinky s mandlami

Sú veľmi chutné, pokiaľ k ním dostanete prívlastky bezlepkové a bez cukru a konzumujete ich s vedomím, že naozaj v nich nieje ani zrnko múky alebo cukru. Prirodzenú sladkosť im dodávajú banány a 2 lyžičky medu, takže najlepšie bude, ak máte doma prezreté banány alebo ak plánujete muffinky piecť tak banániky kúpiť zopár dni dopredu a počkať, kým trošku zhnednú. Keď pečiem, bežne ma nezvyknú zaujať "zdravé" recepty, ale tieto muffiny upútali moju pozornosť a myslím si, že vzhľadom na to čo iba obsahujú, boli naozaj veľmi dobré:)

Inšpirácia: http://honestfare.com
Bezlepkové banánové muffinky s mandlami

Potrebujeme

-3 banány

-2 vajcia
-2 ČL medu
-200g najemno pomletých mandlí
-1/2 ČL kypriaceho prášku
-1/2 ČL škorice
-1 PL kakaa
-mandlové plátky na ozdobu

Postup


Teplovzdušnú rúru si predhrejeme na 160°C a formu na muffiny si vyložíme papierovými košíčkami (cca 9ks). Rozmačkáme si 2,5 banánu a vymiešame v kuchynskom robote spolu s vajciami a medom na hladký krém. Pridáme pomleté mandle s práškom do pešiva, škoricu a spojíme. Asi do 1/3 cesta primiešame kakao. Košičky na muffiny plníme tak, že na spodok najleme biele cesto, potom asi 2 lyžičky kakaového a na vrch opäť biele. Na záver nakrájame na tenké krúžky 1/2 banánu a posypeme mandlami. Pečieme asi pol hodinku.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára