Jesenný makový koláčik
Keď koláč, tak makovník...:)recept je určený pre každého, kto miluje mak, orechy a poctivé makové koláče. A poctivé preto, pretože sa plnkou a ani makom v nej nešetrí!![]() |
Jesenný makový koláčik |
Potrebujeme
na cesto:
-350g hladkej múky
-3 lyžice práškového cukru
![]() |
-150g masla
na plnku:
-370g mletého maku
-170g krupicového cukru
-350ml mlieka
-2 lyžice medu (alebo Agave sirup)
-80g pomletých vlašských orechov
-20g vanilkového cukru (1balenie)
-2 vajcia
Postup

Cesto vyberieme z chladničky. 2/3 cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske na kruhový tvar a prenesieme ho do maslom vymastenej a múkou vysypanej 24cm tortovej formy (aj na okraje). Rovnomerne nanesieme makovú plnku. Zvyšné cesto vyvaľkáme na kruhový tvar (môžeme povykrajovať z neho rôzne tvary), zakryjeme ním plnku a okraje poohýbame dovnútra. Povrch cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170°C cca 35 minút. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom a podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára