streda 18. apríla 2012

Vanilkový cheesecake

Moja najoblúbenejšia verzia pečeného cheesecaku, ktorý vyzerá aj chutí dokonale. Spôsob prípravy je veľmi jednoduchý a ohlasy na neho vždy len pozitívne:)
Vanilkový cheesecake

Potrebujeme

-200g roztopeného klasického masla
-350g zomletých BeBe sušienok
-600g jemného tvarohu
Vanilkový cheesecake s ovocím
-500g kyslej smotany
-1 balenie smotanového syra (Philadeplhia, Lučina...)
-100g práškového cukru
-120g vanilkového cukru
-1 balenie cukru vanilka bourbon (predávajú v DM, obsahuje vanilkové zrniečka)
-4 vajcia

Postup

V kuchynskom robote zomelieme BeBe sušienky na jemno a v miske zmiešame s rozpusteným maslom. Túto zmes utlačíme na spodok a okraje tortovej formy s priemerom 26cm a uložíme zatiaľ do chladničky.
Všetky ostatné prísady zmiešame v kuchynskom robote, tvarohovú zmes nalejeme na keksíkový základ do tortovej formy a pečieme pomaly pri 130 stupňoch cca 90 minút. Trúbu počas pečenia neotvárame!


3 komentáre:

  1. vyzera vyborne, urcite skusim..aky tvaroh, znacku zvyknes pouzivat?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem!:) Kupujem v Lidli v takom modrom vedierku, predavaju ho tusim presne po 500g.

      Odstrániť
  2. Dobry den, kolko toho tvarohu potrebujeme? V recepte pisete 600g a tu v komentari 500g.

    OdpovedaťOdstrániť