piatok, 7. novembra 2014

Domáci Apple pie

Zakrytý jablkový koláčik, ktorý má svoje čaro najmä na jeseň a v sychravom počasí je úžasný so šľahačkou, kyslou smotanou alebo kopčekom vanilkovej zmrzliny.
Domáci Apple pie

Potrebujeme

na cesto:
-150g masla
-230g hladkej múky
-10g hnedého cukru
-stipka soli
-3 PL vody

na plnku:
-1100g postrúhaných a odkvapkaných jabĺk
-2 PL škoricového cukru
-1 PL citrónovej šťavy
-10g roztopeného masla
-100g hnedého cukru
-1 PL kukuričného škrobu

Postup

Najprv si pripravíme cesto. Všetky ingrediencie okrem vody dáme do kuchynského robota a miešame strednou rýchlosťou. Postupne pridávame vodu. Akonáhle sa cesto spojí, robot vypneme a z cesta ručne vypracujeme guľu, ktorú zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na 30 minút do chladničky. Po pol hodine cesto vyberieme a rozdelíme na 2 rovnaké časti. Koláčovú formu s priemerom 26cm vymažeme maslom. Prvú časť cesta rozvaľkáme na priemer cca 29cm a vyložíme ňou koláčovú formu, tak aby okraje trošku prečnievali. Na plnku zmiešame spolu všetky ingrediencie a presunieme ju do formy. Druhú čast cesta vyvaľkáme na 26cm priemer a prikryjeme jablká. Zo zvyšného cesta môžme povykrajovať rôzne ozdoby, ktoré položíme navrch. Pečieme pri 180°C cca 45 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára