pondelok, 20. októbra 2014

Tiramisu s Baileys

Čo vymysleli Taliani, to nemôže byť zlé... Aspoň teda čo sa týka jedla a najmä dezertov:) Tiramisu nieje výnimka a vzhľadom na to, že sa nemusí piecť, je tento dezert o to jednoduchší.

Inšpirácia: Nigella Lawson
Tiramisu s Baileys

Potrebujeme

- silné predĺžené espresso (cca 150ml vody)
- 200ml likéru Baileys
- 300g dlhých piškót + okolo torty na ozdobu
- 2 vajcia
- 75g kryštálového cukru
- 500g mascarpone
- 2 PL kakaa

Postup

Uvaríme si kávu a necháme vychladnúť. Do vlažnej kávy prilejeme 150ml likéru a odložíme stranou. Na krém si vymiešame mascarpone, cukor, žĺtka a 50ml likéru. Jeden bielok vyšľaháme na sneh a ručne primiešame ku krému. Pripravíme si okraj 24cm kruhovej formy, ktorý položíme na tanier, po prípade tácku, na ktorej by ste chceli koláč servírovať. Piškóty namáčame do kávovo-likérovej zmesi (odporúčam max. 2-3 sekundy, aby neboli piškóty premočené až príliž) a ukladáme na dno podnosu. Na piškótovú vrstvu nanesieme polovičku krému a opäť prichádzajú na rad piškóty a na záver druhá polovica krému. Povrch poprášime pomocou sitka kakaom, okraje orežeme od formy nožíkom a formu vyberieme. Okraje pozakrývame suchými piškótami a koláč necháme stuhnúť v chladničke.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára