sobota, 2. novembra 2013

Tekvicové muffinky s vanilkovým krémom

Výborné tekvicové koláčiky v kombinácii s vanilkovo-citrónovým krémom sa úžasne hodia do obdobia oberačiek a farebných jesenných dní. Pre tých, ktorí by mali výhrady voči tekvici, nieje ju vôbec cítiť a v niektorých prípadoch je lepšie o jej prítomnosti najprv pomlčať a tajomstvo prezradiť až po ochutnaní:)

Na 17menších muffinov
Inšpirácia od: Jamie Oliver

Tekvicové muffinky s vanilkovým krémom

Potrebujeme

na cesto:
-200g maslovej tekvice
-200g hnedého cukru
-2 vajcia
-85ml olivového oleja
-štipka soli
-150g polohrubej múky
-1 ČL prášku do pečiva
-1 ČL mletej škorice
-hrsť nahrubo posekaných vlašských orechov

na krém:
-nastrúhanú kôru z 1 citróna
-1 ČL citrónovej šťavy
-3 PL kyslej smotany
-cca 3 lyžice práškového cukru
- vanilkové zrniečka z 1/2 tobolky vanilky

Postup

Ošúpeme tekvicu a lyžicou povyberáme dužinu so semiačkami. V mixéri rozmixujeme 200g tekvice na drobno a presunieme do väčšej misy. Pridáme cukor, múku s práškom do pečiva, vajíčka, olej, soľ, škoricu, orechy, poriadne premiešame a rozdelíme do muffinových košíčkov, ktoré naplníme asi do 3/4. Pečieme pri 190˚C cca 30 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť. Do menšej misky dáme smotanu, citrónovú šťavu a kôru, vanilkové zrniečka a práškový cukor. Ingrediencie poriadne vymiešame a lyžicou nanesieme krém na muffinky (samozrejme môžte ho aj vynechať). Pokiaľ by bola zmes príliš tekutá, pridávame práškový cukor.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára