štvrtok, 9. mája 2013

Gaštanový cheesecake

Recept na tento úžasný cheesecake z gaštanového pyré som našla na stránke veľmi šikovnej a sympatickej blogerky Dulce de Leche a pri pohľade na fotku som dostala na neho okamžitú chuť. Pôvodne mal ísť do koláču aj Baileys, ale ja som sa ho rozhodla vynechať a myslím, že mu to vôbec neuškodilo. 


Gaštanový cheesecake


Potrebujeme

-300g maslových sušienok
-150g roztopeného masla
-250g mascarpone
-250g smotanového syra (Philadephia, Lučina...)
-300g kyslej smotany
-150g práškového cukru
-250g gaštanového pyré
-3 vajcia

-250g gaštanového pyré
-180g kyslej smotany
-50g horkej čokolády na zdobenie

Postup

V kuchynskom robote rozdrvíme maslové sušienky a rukami do nich vmiešame roztopené maslo. Sušienkovou zmesou vystelieme dno a boky tortovej formy s priemerom 24cm a formu uložíme do chladničky. V miske zmiešame všetky prísady z prvého odstavca, nalejeme na sušienkový základ a pečieme pri 130˚C asi hodinku a pol. Vyberieme z trúby a necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Na polevu si vymiešame balíček gaštanového pyré s kyslou smotanou a potrieme ňou vychladnutý cheesecake. Vo vodnom kúpeli si roztopíme horkú čokoládu na varenie a polievaním vytvarujeme kvetinku alebo rôzne iné obrazce. Necháme aspoň na 6 hodín stuhnúť v chladničke a podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára