utorok, 6. novembra 2012

Narodeninová vanilková torta s ovocím


Táto vanilkovo-ovocná torta nielenže krásne vyzerá, ale taktiež výborne chutí a neobsahuje takmer žiadne alergény . Preto sa na základe svojho obsahu aj výzoru ideálne hodí na akýkoľvek typ osláv, kde si na svoje príde naozaj každý účastník. Pokiaľ ide o narodeniny, už len zapichnúť sviečky...:)

Inšpirácia: Home Bakery (Emma-August 2013)


Narodeninová vanilková torta s ovocím

Potrebujeme

na korpus:
-6 vajec
-220g krupicového cukru
-1 vanilkový cukor
-225 g hladkej múky
-1 balíček prášku do pečiva

na náplň:
-400ml šľahačky +2 stužovače
-400g jemného tvarohu
-2 balíčky vanilkového cukru

-230g práškového cukru

-ríbezľový džem
-drobné ovocie (jahody, maliny, čučoriedky, černice, ríbezle)
-4 guličky Raffaela
-strúhaný kokos

Postup
1. poschodie

Žĺtky poriadne vymiešame s cukrom (práškový + vanilkový) do peny- trvá to asi 5 minút. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a tri lyžice vody. V miske si vyšľaháme z bielok a štipky soli tuhý sneh, opatrne ho primiešame do cesta a vylejeme na maslom vymastenú a hrubou múkou vysypanú 24cm tortovú formu. Pečieme pri 170 stupňoch 40 minút.
2. poschodie
Na náplň vyšľaháme šľahačku so stužovačmi a jemne primiešame tvaroh s cukrom. Po vychladnutí korpus dvakrát pozdĺžne prerežeme a obe poschodia natrieme bohatou vrstvou ríbezľového džemu. Každé poschodie ešte ponatierame asi 1/3 šľahačkovej náplne a poukladáme na ňu čerstvé ovocie. Zbytkom krému natrieme celú tortu, boky posypeme strúhaným kokosom a na vrch rozmiestnime Raffaelá s ovocím:)

3 komentáre:

  1. Já nechápem ako to tam je s tým cukrom v ingredienciach je cukor krupica na korpus a v postupe je práškový tak aký teda?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobry den,mate pravdu pomylila som sa v recepte, ano ma tam byt krupicovy:) dakujem

      Odstrániť