utorok, 20. augusta 2013

Slané záviny z lístkového cesta

Sú rýchle, neskutočne chutné a s dobrým šalátom alebo len čerstvou zeleninou Vám plnohodnotne nahradia večeru. Sú maximálne vhodné na párty, posedenia s kamoškami alebo na iné tomuto podobné udalosti a akcie:)
Inšpirovala som sa u Martina Škodu: Škoda nevařit.
 
Slané záviny z lístkového cesta

Špenátovo-lososový závin s fetou


Potrebujeme
Špenátovo-lososový závin s fetou

-1 balenie rozvaľkaného lístkového cesta
-350g listového špenátu (môže byť aj mrazený)
-2 lyžice olivového oleja
-1 veľkú cibuľu
- soľ, korenie
-1 balenie údeného lososa
-100g Feta syru
-sezam
-vyšľahané vajíčko na potretie

Postup

V panvici si rozohrejeme olivový olej a dozlata na ňom osmažíme cibuľku. Pridáme (rozmrazený) špenát, osolíme, okoreníme a dusíme takých 10-15 minút. Vylejeme prebytočnú vodu a špenát premiestnime do misky. Počkáme kým vychladne a vmiešame na kocky nakrájanú Fetu.
Rozvinieme si lístkové cesto a  rovnomerne naň poukladáme lososa a špenát so syrom (okraje vynecháme). Kraje po šírke z oboch strán zložíme dovnútra (aby špenát nevytiekol von) a cesto zrolujeme do trubičky. Potrieme vajíčkom a posypeme sezamom. Pečieme pri 180°C 30 minút.

Paradajkový závin s prosciuttom, bazalkou a mozzarelou


Potrebujeme

-1 balenie lístkového cesta
-1 konzerva (400g) krájaných rajčín
-1 lyžica olivového oleja
-2 strúčiky cesnaku
Paradajkový závin s prosciuttom,
 bazalkou a mozzarelou
-soľ, korenie
-3 čerstvé listy bazalky
-2 balenia mozzarely
-2 plátky šunky prosciutto crudo
-vyšľahané vajíčko na potretie

Postup

Na panvicu nalejeme olej a asi minútku na ňom restujeme cesnak. K nemu pridáme krájané rajčiny, dochutíme soľou a korením a necháme variť asi 15-20 minút, kým sa nevyvarí väčšina prebytočnej tekutiny. Cesnak vyberieme, omáčku necháme vychladnúť a rovnomerne ňou potrieme lístkové cesto (kraje vynecháme). Poukladáme prosciutto a natrháme mozzarelu s bazalkou. Kraje po šírke z oboch strán zložíme dovnútra a zrolujeme do trubičky. Potrieme vajíčkom a pečieme pri 180°C 30 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára