nedeľa, 16. júna 2013

Koláč z bielej čokolády a makadamových orieškov


Úžasná kombinácia bielej a tmavej čokolády spolu s makadamovými orieškami, mňam!:)


 
Koláč z bielej čokolády a makadamových orieškov

Potrebujeme

na cesto:  
-125g hladkej múky  
-60g masla  
-60g práškového cukru
-1 vajce

na plnku:
-200g smotanového syra (Philadelphia, Lučina)
-200g bielej čokolády (Milka-ja sladšia)
-nastrúhaná kôra z 1/2 citróna
-80g nahrubo pomletých makadamových orieškov
-80ml šľahačkovej smotany

na ganache:
-125ml šľahačkovej smotany
-110g horkej čokolády
-30g posekaných makadamových orieškov

Postup

V kuchynskom robote vymiešame z ingrediencií cesto a uložíme ho do chladničky (cca 30 minút). Cesto vyberieme, vyvaľkáme ho na pomúčenej pracovnej doske, vyložíme ním zapekaciu nádobu a vidličkou popicháme dno. Nádobu vyložíme alobalom, nasypeme suché fazule a pečieme vo vyhriatej trúbe na 170˚C 15 minút. Následne vyberieme fazule aj s alobalom a dopečieme ešte 5 minút.

Na plnku si vo vodnom kúpeli roztopíme bielu čokoládu a vmiešame ju do smotanového syra. Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a makadamové orechy. Zmes ochutnáme, pokiaľ by sa nám zdala málo sladká, pridáme ešte trstinový cukor (dávala som bielu Milka čokoládu, ktorá je sama o sebe veľmi sladká, preto nebol dôvod pridávať navyše cukor). Zo smotany si vyšľaháme šľahačku a opatrne ručne primiešame do plnky, ktorú nalejeme na vychladnutý korpus a vložíme na hodinku do mrazáku. Na čokoládový topping si v menšom hrnčeku zohrejeme smotanu, prihodíme nasekanú horkú čokoládu a miešame kým sa úplne neroztopí. Ganache nalejeme na plnku, rovnomerne uhladíme povrch a nasypeme makadamové oriešky. Necháme stuhnúť minimálne pol hodinku v chladničke a podávame vždy chladené.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára