utorok, 11. júna 2013

Čokoládovo- čerešňový koláčik

Čokoládovo- čerešňový koláčik
Potrebujeme

-200g horkej čokolády
-200g masla
-200g hnedého cukru
-4 vajcia
-150g múky
-1 lyžička prášku do pečiva
-štipka soli

-250ml šľahačkovej smotany
-250g horkej čokolády

-ríbezľový džem
-odkôstkované čerešne

Postup

Vo vodnom kúpeli si roztopíme horkú čokoládu s maslom a necháme vychladnúť (nie stuhnúť). V mixéri premiešame cukor s vajíčkami, pridáme čokoládovú zmes a múku zmiešanú s práškom do pečiva a soľou. Mixujeme, kým sa nevytvorí hladká hmota. Trúbu si vyhrejeme na 180˚C. Cesto vlejeme do maslom vymastenej a hrubou múkou vysypanej koláčovej formy s priemerom 24cm a pečieme asi 40 minút. Vyberieme a necháme úplne vychladnúť.
Korpus raz pozdĺžne prerežeme a natrieme džemom.
V miske nad miernym plameňom privedieme k varu smotanu, vypneme sporák a pridáme nalámanú čokoládu. Miešame kým sa úplne neroztopí. Polovičku vylejeme na spodný korpus, posypeme čerešňami, prikryjeme druhou časťou korpusu a postup zopakujeme(existuje taký strieborný okraj, ktorý sa dá prispôsobiť veľkosti korpusu a veľmi natesno ho obklopí tak, aby z bokov nevytekala hmota.) Necháme cez noc stuhnúť v chladničke. Strieborný okraj odstránime, posypeme kakaom a môžme podávať.

1 komentár:

  1. Môžem sa spýtať aká múka ide do koláčika? Či hladká alebo polohrubá? Ďakujem pekne, vyzerá perfektne :-) Barbora

    OdpovedaťOdstrániť