piatok, 1. februára 2013

Makovo-orechová torta s Nutellou

K úžasnej kombinácii orechov, maku, kyslého džemu, šľahačky a nugátu nie je naozaj čo dodať, treba tortu jednoducho určite ochutnať!
Makovo-orechová torta s Nutellou

Potrebujeme

-2 vajcia
-125g práškového cukru
-300ml mlieka
-200g polohrubej múky
-2 lyžice medu
-150g mletého maku
-100g mletých vlašských orechov
-1 ČL sódy bikarbóny
-štipka soli

-ríbezľový džem
-250ml sladkej smotany
-Nutella

Postup

Zmiešame spolu všetky ingrediencie na korpus a zvlášť si z bielok a štipky soli vyšľaháme sneh. Sneh postupne a pomaly vmiešame do cesta a to vylejeme do vymastenej a vysypanej 24cm formy na pečenie. Pečieme cca 35 minút pri 170°C. Korpus necháme na pokojnom mieste vychladnúť a dvakrát pozdĺžne prerežeme. Zatiaľ do hrnca s vodou vložíme Nutellu a varíme, kým sa neroztopí. Zo sladkej smotany vyšľaháme šľahačku a natrieme ňou spodné podlažia korpusu. Horné vrstvy ponatierame poriadnou dávkou ríbezľového džemu a spojíme. Na záver zakryjeme tortu tekutou Nutellou a necháme chladiť v chladničke. Podľa vkusu a chuti ešte ozdobíme:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára