nedeľa 26. apríla 2015

Kinderko tart s čučoriedkami

Jednoduchý čokoládový dezert, ktorý je naozaj veľmi sladký a nápadne mi pripomína staré známe Kinderko z detských čias, len má koláčovú podobu a prekvapenie sa ukrýva vo výnimočnej chuti:) Kľudne vymeňte čučoriedky aj za iné ovocie aké máte k dispozícii, napríklad maliny alebo černice. Cieľom je hlavne osvieženie a zjemnenie čokoládovej chute.

Kinderko tart s čučoriedkami

Potrebujeme

na cesto:
-125g hladkej múky
-60g masla
-60g práškového cukru
-1 vajce


na tmavú čokoládovú plnku:
-200ml šľahačkovej smotany
-200g tmavej horkej čokolády
-1 PL masla

na bielu čokoládovú plnku:
-200ml šľahačkovej smotany
-200g bielej čokolády
-1 PL masla

-čerstvé čučoriedky

Postup

Z múky, mäkkého masla a cukru vypracujeme v kuchynskom robote mrveničkovú zmes, pridáme vajce a vypracujeme cesto. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a necháme stuhnúť asi 30 minút v chladničke. Horkovzdušnú rúru predhrejeme na 170˚C, vyberieme cesto, vyvaľkáme ho a vložíme do koláčovej formy. Valčekom prejdeme po okrajoch formy tak,aby sme zarovnali okraje a prevýsajúce cesto odstránime. Dno poprepichujeme vidličkou, zakryjeme ho alobalom a na neho vysypeme suché fazule aby sa nám cesto nezdvihlo. Vložíme do rúry a pečieme 15 minút. Následne odstránime alobal a necháme cesto ešte 5 minút dopiecť. V menšom hrnci zahrievame smotanu tesne pod bod varu, odstránime z plameňa a primiešame čokoládu a maslo. Miešame metličkou kým sa celá nerozpustí a vytvorí sa nám hladká voňavá zmes, ktorú nalejeme do korpusu. Necháme vychladnúť a cca 2 hodinky stuhnúť v chladničke. S bielou plnkou zopakujeme presne ten istý postup a vrch ozdobíme čučoriedkami a dáme opäť do chladničky stuhnúť. Po vychladnutí môžeme ozdobiť čoko hoblinami a podávame chladené.

3 komentáre:

  1. Ahoj chcem sa ta len spytat aku bielu cokoladu pouzivas ?? Lebo ked som urobila cokoladovu plnku z tmavej cokolady tak krasne stuhla ale ta biela je stale taka tekutejsia :( dakujem za odpoved

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, je velmi tekuta? lebo je taka tekutejsia ako ta tmava plnka ale zase ked odkrojim z kolaca tak sa neroztecie...kupujem si v Metre taku belgicku ze Callebaut sa vola ale predavaju len vo velkych baleniach...inak som si kupovala Nestlé tusim po 125g ju maju v takom hnedom baleni. Dufam ze som pomohla:)

      Odstrániť
  2. No minule som ju robila podla tvojho receptu a ked som ten tart odkrojila tak celkom vytiekla . Vcera som pouzila inu a zatial to vyzera tak ze sa uplne neroztece . Ale dakujem velmi pekne . :) ale musim ti povedat ze ked si pozeram tvoj blog nikdy neviem co ako prve upiect :D

    OdpovedaťOdstrániť