štvrtok, 29. mája 2014

Bezlepkové čokoládovo-kokosové košíčky s ríbezľami

Inšpirácia: Zdeněk Pohlreich


Bezlepkové čokoládovo-kokosové košíčky s ríbezľami

Potrebujeme:

na košíčky:
-150g krupicového cukru
-2 váječné bielka
-230g sušeného kokosu
-50g masla

na náplň:
-100g jemného tvarohu
-150g smotanového syra (Philadelphia...)
-2 vajcia
-150g kvalitnej horkej čokolády
-1 ČL vanilkového extraktu

-ríbezľový džem
-čerstvé ríbezle

Postup

Predhrejeme si rúru na 150°C a pripravíme si 12 foriem na muffiny, ktoré vymažeme maslom. V miske si zmiešame spolu všetky ingrediencie  na košíčky a rozdelíme zmes na 12 rovnakých častí. Prstami alebo pomocou vypuklej strany lyžičky vytvarujeme košíčky a dáme piecť do rúry na 15 minút. Medzitým si pripravíme plnku. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, ktorú premiešame spolu s ostatnými prísadami a zmesou naplníme košíčky. Pečieme 20 minút, necháme vychladnúť a vyberieme. Navrch natrieme ríbezľový džem a ozdobíme čerstvými ríbezľami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára