streda, 12. februára 2014

Bezlepková torta Raffaello

Milujem kokos v každej možnej podobe a nielen
preto sa stala táto tortička mojou absolutnou srdcovkou. Pokiaľ ste fanúšikom kokosu a rozmýšľate či napečiete alebo hľadáte ideálny recept na romantický koláčik na Valentína, myslím že nemusíte ďalej hľadať:) Torta je vláčna, krásna a neskutočne chutná. Dúfam a verím, že Vás očarí minimálne tak, ako mňa a moje okolie!
(recept je na kruhovú koláčovú formu s priemerom 18cm, pokiaľ máte priemer tortovej formy viac ako 24cm, treba použiť dvojnásobné množstvo ingrediencií)

Inšpirácia: http://kingablogger.blogspot.sk
Bezlepková torta Raffaello
Potrebujeme

na korpus:
- 3 vajcia
- 100g krupicového cukru
- 10g vanilkový cukor
- 110g kokosovej múky (predávajú v Bio obchodoch, môžete aj pomlieť strúhaný kokos úplne najemno alebo použiť klasickú pšeničnú hladkú múku)
-1 ČL prášku do pečiva

na krém:
- 200ml šľahačkovej smotany
- 100g bielej čokolády
- 3 hrste sušeného strúhaného kokosu

- ríbezľový džem
- strúhaný kokos na posyp

Postup

Najprv si deň dopredu pripravíme plnku. Do menšieho hrnca nalejeme šľahačkovú smotanu s nalámanou bielou čokoládou a na miernom ohni varíme, kým sa biela čokoláda nerozpustí. Po vychladnutí dáme na noc do chladničky. Na druhý deň si zo zmesi vyšľaháme šľahačku a primiešame strúhaný kokos.
Na korpus vyšľaháme žĺtka s cukrom do svetložltej peny a pridáme múku s práškom do pečiva. Žĺtková zmes bola pomerne dosť suchá, preto som prilievala mlieko, dokým nebola jemná a jednotná. V menšej miske si vyšľaháme bielka so štipkou soli na tuhý sneh a ručne primiešame do zbytku cesta. Tortovú formu s priemerom 18cm vymažeme maslom a vysypeme múkou a pečieme pri 170°C cca 40 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť. V strede korpus raz prerežeme, vrchnú časť natrieme ríbezľovým džemom a spodnú kokosovým krémom. Tortu spojíme, celú ju potrieme zbytkom krému a posypeme kokosom. Navrch poukladáme Raffaello guličky alebo ozdobíme podľa vlastnej chuti:)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára